Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-08@21:21:14 GMT

مهران تا تهران ۵۰۰ هزار تومان!

تاریخ انتشار: ۱۰ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۳۳۳۵۵۵

مهران تا تهران ۵۰۰ هزار تومان!

خبرگزاری فارس: با پایان یافتن مراسم اربعین موج بازگشت زوار شدت گرفته و از آنجا که اکثر زوار مسیر کوتاهتر مهران را برای بازگشت انتخاب کرده‌اند، ظرفیت اتوبوس‌های پایانه ایلام جوابگوی خیل جمعیت زوار برای انتقال آنان به شهر‌های خود نیست و زائران سرگردان شده‌اند.

اربعین امسال مرز بین‌المللی مهران شاهد افزایش تردد ۱۰ تا ۱۵ درصدی زوار برای خروج از کشور بود، اما به دلیل تقسیم جمعیت در روز‌های مختلف و مدیریت خروج این تعداد زوار برخلاف سال گذشته هیچ گونه مشکلی از نظر تجمع و اتلاف وقت و سردرگمی برای زائران در موج رفت به وجود نیاورد و تردد زوار به نحو مطلوبی صورت گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما از شب گذشته و با اتمام مراسم اربعین موج بازگشت زوار شدت گرفته و از آنجا که اکثر زوار مسیر کوتاهتر مهران را برای بازگشت انتخاب کرده‌اند ظرفیت اتوبوس‌های پایانه برکت و پایانه ایلام جوابگوی خیل جمعیت زوار برای انتقال آنان به شهر‌های خود نیست و این امر موجب ایجاد نابسامانی‌هایی در این خصوص شده است.

 

 

طبق این گزارش، متاسفانه کمبود اتوبوس‌ها و وسایل نقلیه برای انتقال زوار، به چالشی جدی برای مسئولین مبدل شده است.

بنا به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در ایلام کرایه اتوبوس توسط رانندگان بیش از حد معمول اعلام می‌شود به عنوان مثال بلیط مهران-تهران با افزایش قیمتی نجومی تا ۵۰۰ هزار تومان نیز رسیده است!

 

این در حالی است که بر اساس اعلام رئیس اتحادیه تعاونی‌های مسافری سقف تهیه بلیط در مرز مهران برای اتوبوس‌های عادی بین ۹۰ تا ۱۰۰ و برای اتوبوس‌های وی آی پی ۱۵۰ هزار تومان نرخ گذاری شده است.

بر مبنای این گزارش شب گذشته فرمانده سپاه امیرالمومنین (ع) استان ایلام از اعزام ۲۰۰ اتوبوس جوان سیر سپاه به مرز مهران خبر داد و گفت: به دلیل حجم گسترده ورودی زائران اربعین حسینی به مهران و به جهت سرعت در جابه‌جایی آنان ۲۰۰ دستگاه اتوبوس سپاه بصورت رایگان زائران را به استان‌های همجوار به ویژه کرمانشاه منتقل می‌کنند.

از طرفی ناصری رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی استان ایلام در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری فارس مستقر در مرز مهران گفت:با شروع موج برگشت زائران اربعین حسینی از مرز بین المللی مهران شاهد ورود بیش از اندازه زائران بودیم.

 

 

 

وی ادامه داد: با توجه به اینکه اتوبوس و امکانات در مرز مهران معقول بود، اما باز هم جواب گوی این خیل عظیم نیست چرا که هر زائری که از مرز‌های دیگر و حتی از طریق هوایی وارد خاک عراق شده است در راه برگشت به علت سهولت دسترسی و نزدیکی مسیر‌ها از مرز مهران وارد خاک کشور شده اند و این موضوع منجر به شلوغی و بروز مشکلاتی در تردد زائرین شده است.

 

وی افزود: حرکت متوالی ۱۶ روزه و برگشت ناگهانی زائرانی که در این مدت به مرور از کشور خارج و یکباره بازگشت داشته‌اند حجم ترافیک را فوق العاده افزایش داده است و بدیهی است که امکانات موجود پاسخگوی انتظارات نخواهد بود.

ناصری خاطر نشان کرد: درحال حاضر ترافیک این مسیر سنگین، اما تردد روان است، تردد از ایلام به مهران وجود ندارد و مسیر جایگزین آن از مسیر ملکشاهی به مهران است.

منبع: فردا

کلیدواژه: مرز مهران زائران اربعین اتوبوس قیمت اتوبوس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۳۳۳۵۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترجیح اتوبوس‌های برقی برای چیست؟

حسین احمدی‌کیا،مدیر گروه پژوهشی آلودگی هوای دانشگاه اصفهان در هم میهن نوشت: توسعه ناوگان حمل‌ونقل عمومی به‌ویژه اتوبوس‌های شهری، یکی از مهمترین عواملی است که به توسعه شهر‌ها کمک می‌کند؛ زیرا می‌تواند آلودگی هوا، هزینه‌های حمل‌ونقل و مصرف بنزین را کاهش داده و ترافیک را کمتر کند.

طبق قانون حمل‌ونقل عمومی مصوب سال ۱۳۸۶ مجلس، باید تا سال ۱۳۹۰ سهم حمل‌ونقل شهری با اتوبوس و مینی‌بوس به ۴۰ درصد می‌رسید، اما درحال‌حاضر این سهم در تهران و اصفهان کمتر از ۱۰ درصد است که بیش از ۶۰ درصد آن‌ها نیز فرسوده‌اند. بدون احتساب اتوبوس‌های فرسوده، هم‌اکنون تهران و اصفهان به‌ترتیب به ۷ هزار و ۱۲۰۰ اتوبوس نیاز دارند. خرید اتوبوس‌های برقی یکی از راهکار‌هایی است که شهرداری‌های این دو شهر بر آن تاکید دارند.

اتوبوس برقی نسبت به دیزل مزایای زیادی دارد؛ ازجمله می‌توان به کاهش آلودگی هوا و صوت، هزینه پایین تعمیر و نگهداری و ایمنی بیشتر آن‌ها اشاره کرد. هرچند خرید یا جایگزینی این اتوبوس‌ها در بسیاری از شهر‌های دنیا در حال انجام است، اما برای شهر‌های تهران و اصفهان دارای چالش‌هایی است:

هزینه اولیه خرید اتوبوس برقی حدود دوبرابر دیزل است و باید هزینه زیرساخت را نیز به آن اضافه کرد؛ بنابراین خرید اتوبوس برقی در شرایط فعلی کشور باتوجه به کمبود زیاد اتوبوس، قابل تأمل است.

هرچند مصرف انرژی اتوبوس برقی کمتر از دیزل است، اما باید توجه داشت که راندمان نیروگاه‌های اصفهان و تهران ۳۳ درصد است که بخشی نیز در سیستم انتقال برق هدر می‌رود؛ بنابراین مصرف انرژی اتوبوس‌های برقی در این شهر‌ها بیشتر از اتوبوس‌های دیزلی است. آن‌ها برای شهر‌هایی مناسب هستند که بخش قابل‌توجهی از انرژی خود را به‌صورت تجدیدپذیر یا هسته‌ای تامین می‌کنند. این درحالی‌است که در ایران کمبود برق و ناترازی گاز زیاد است و ممکن است به‌دلیل استفاده از اتوبوس برقی، نیروگاه‌ها از مازوت بیشتری استفاده کنند که موجب افزایش بیشتر آلودگی هوا می‌شوند.

باتری اتوبوس‌های برقی باید هر چهار سال تعویض شود که نیمی از قیمت اتوبوس (معادل یک اتوبوس دیزلی) است. آیا شهرداری‌ها توان خرید باتری بعد از چهار سال را دارند؟ باتوجه به وارداتی بودن آن، آیا دولت می‌تواند ارز نوسازی باتری آن‌ها را تأمین کند؟ به‌جای تعویض باتری یک اتوبوس برقی، می‌توان فیلتر ۴۵ اتوبوس دیزل (که اغلب آن‌ها فاقد فیلترند) را تعویض کرد و آلودگی هوا را کاهش داد.

اتوبوس‌های برقی برد کمتری نسبت به دیزل دارند که می‌تواند برای دو شهر بزرگ تهران و اصفهان مشکل‌ساز باشد.

کارایی اتوبوس برقی در آب‌وهوای سرد‌وگرم کاهش می‌یابد که باتوجه به معتدل‌بودن کلانشهر‌های ایران، شاید مشکل جدی نباشد، اما کمبود برق در تابستان و کمبود گاز برای تولید برق در زمستان می‌تواند از چالش‌های مهم باشد. همچنین کارایی اتوبوس برقی با شیب جاده به‌شدت کاهش می‌یابد و بیشتر مناسب شهر‌های مسطح نظیر اصفهان است، اما برای تهران خالی از اشکال نیست.

مطالعه ناوگان اتوبوسرانی شهر لندن نشان می‌دهد که در سال ۲۰۲۳ از ۹۰۰۰ اتوبوس شهری، تنها ۱۰ درصد آن برقی است. اگر ۲۵۰۰ اتوبوس برقی به ۳۰۰۰ ناوگان فعلی اتوبوسرانی تهران اضافه شود، تهران با سهم ۴۵ درصدی رتبه اول دنیا در سهم ناوگان اتوبوس برقی را خواهد داشت که قابل تأمل است.

اتوبوس‌های برقی برای شهر‌های ثروتمند توصیه می‌شوند که سرانه تولید ناخالص ملی آن‌ها زیاد است؛ بنابراین باتوجه به شرایط اقتصادی کشور و حتی از منظر آلودگی هوا، استفاده از اتوبوس دیزل یا گازسوز با فیلتر مناسب منطقی‌تر است. اتوبوس‌های دیزلی مجهز به کاتالیست و فیلتر دوده باکیفیت از نظر آلودگی هوا تفاوت چندانی با اتوبوس برقی ندارند. یک فیلتر وارداتی و باکیفیت خوب برای اتوبوس حدود ۴ هزار دلار قیمت دارد که تنها ۳ درصد قیمت اتوبوس جدید است و مدت عمر آن نیز ۴ سال است. باتوجه به وجود منابع گاز طبیعی در ایران، استفاده از اتوبوس گازسوز اولویت بیشتری دارد، زیرا این اتوبوس‌ها ۸۳ درصد ذرات معلق و ۳۰ درصد ترکیبات آلی فرار کمتری نسبت به اتوبوس دیزل منتشر می‌کنند.

هزینه - فایده اتوبوس‌های برقی برای کارشناسان اقتصادی و محیط‌زیست پوشیده نیست و این سوال هست که چطور تصمیم به خرید این تعداد زیاد اتوبوس برقی با این شتاب و این‌همه ابهامات و بدون رعایت اصول اولیه گرفته شده است؟ باید توجه داشت که خرید این حجم از اتوبوس برقی نمی‌تواند به تنهایی به‌عهده شهرداری‌ها باشد، بلکه نیاز به تایید و هماهنگی مقامات بالاتر دارد. درنهایت خرید این تعداد از اتوبوس‌های برقی که هزینه اولیه و تعویض باتری‌های آن‌ها بسیار زیاد بوده و ارزبری زیادی نیز دارد، از منظر اقتصادی و حتی محیط‌زیستی قابل توجیه نیست. باید این مسئله را از دیدگاه توافقنامه ۲۵ ساله ایران و چین بررسی کرد که اطلاعاتی از آن در اختیار عموم نیست.

دیگر خبرها

  • ۵ هزار میلیارد تومان در حوزه راه‌های ایلام هزینه شد
  • ۴۰۰ میلیارد تومان برای ساماندهی پایانه برکت مهران هزینه شد
  • مشکل آب روستای ریکای مهران مرتفع شد
  • بازدید رئیس رسانه ملی از طرح سامانه گرمسیری مهران
  • رییس سازمان صدا و سیما وارد ایلام شد
  • ترجیح اتوبوس‌های برقی برای چیست؟
  • بررسی مشکلات رانندگان حمل و نقل عمومی در مرز مهران‌
  • ورود و خروج محوطه داخل گمرک مهران باید کنترل شود
  • ۵۰‌ درصد تردد زوار عراق از مرز مهران است
  • بازدید سفیر ایران در عراق از پایانه مرزی مهران